Copyright © 2011 Natura i Aventura, All Rights Reserved

 

inici > index esqui de muntanya > Servei de guia d'alta muntanya

 

 

Servei de guia d'alta muntanya

Informació general

 

Andorra te molta fama per l'esqui de travessia, hi trobem molts itineraris, la majoria de les rutes comencen a partir de 2000mtrs d'alçada i ens trobem directament en l'alta muntanya. S'agafa alçada ràpidament, els paisatges son realment impressionants. Hi ha una multitud de cims que es poden fer en Andorra amb esquis de muntanya.

 

Es poden llogar esquis de muntanya?

 

Si, estem en contacte amb lloguers especialitzats. Et lloguen els esquis, les botes, les pells de foca i els bastons. Els preus volten pels 25€/dia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Material de seguretat?

 

El material de seguretat es imprescindible. Esta composat de un ARVA, una pala i una sonda. Aquest trio, sempre l'haurem de portar.

ARVA: significa, Aparell de Recerca de Víctimes d'Allaus. Es un aparell que emet i rep unes ones. Es porta sempre amb la funció d'emissor.

Per exemple: si una persona es víctima d'una allau, tindrà el seu ARVA emitint ones. Les altres persones que voldran buscar aquest company hauran de posar els seus ARVA amb la funció de recepció. D'aquesta manera els ARVA ens portaran cap a la víctima.

 

El ARVA no ens portarà a la víctima si no l'hem fet servir mai, es imprescindible aprendre a fer servir un ARVA!

Un cop trobat la víctima, hem de definir exactament el emplaçament de la persona, per això fem servir la SONDA. Desprès, farem servir la PALA per excavar la neu i socórrer la víctima.

També podrem fer servir la sonda per ajudar un equip de rescats fent el que es diu un "sondatge en línia".

 

Sondatge en linia

 

 

 

 

Un guia d'alta muntanya per fer esqui de travessia?

 

La muntanya hivernal es molt específica i es necessita molts coneixements per realitzar una sortida en tota seguretat. Les allaus, el gel, la meteorologia, les fortes pendents, els itineraris no senyalitzats, fan de la muntanya a l'hivern un entorn perillós si no es te experiència.

El esqui de muntanya es un esport tècnic, es necessita saber esquiar be en forapista, i te moltes tècniques en quant a la pujada.

 

Qui contracta un guia d'alta muntanya?

 

Esquiadors en pista que tenen un bon nivell tècnic i un bon nivell físic (resistencia), que volen descobrir la muntanya en tota seguretat i aprendre a fer esqui de muntanya realitzant una sortida d'iniciació.

En aquest cas, el guia os ajudarà en totes aquestes situacions noves:

- escollir el material (possibilitat de lloguer o compra)

- utilització del material específic a l'esqui de muntanya

- tècniques especifiques a l'esqui de muntanya

 

Esquiadors de muntanya amb poca experiència que volen perfeccionar la seva tècnica o que volen tenir mes coneixements de la muntanya hivernal (nivologia, utilització de l'ARVA, seguretat)

 

Esquiadors de muntanya amb experiència que volen realitzar l'ascensió d'un cim i que no coneixen la zona.

 

Esquiadors de muntanya amb experiència que no volen sortir sols a la muntanya i prefereixen fer-ho amb un professional.

 

Quines sortides es poden realitzar a Andorra?

 

Com ja os ho he dit abans, Andorra te molts itineraris d'esquí de muntanya, os indicaré els cims mes famosos:

- Pic del Pedrous (Pas de la Casa)

- Pic Negre d'Envalira (Pas de la Casa)

- Pic de Montmalus (Grau Roig)

- Collada i Circs del Pessons (Grau Roig)

- Pic de la Cabaneta (Vall d'Incles)

- Pic de la Serrera (Ransol o Sorteny)

- Pic del Casamanya (Canillo)

- Pic de l'Estanyo (Sorteny)

- Pic de Font Blanca (Arcalis)

- Pic de Cataperdis (Arcalis)

- Pic de Coma Pedrosa (Arinsal)

- Pic de Sanfons (Arinsal)

- Pic Negre (Rabassa)

 

Hi han molts altres cims menys coneguts i mes salvatges que també es poden realitzar. També es pot fer travesses i enllaçar diferents cims i valls, es poden realitzar moltes combinacions.

 

Quina es la millor època per fer esqui de travessia a Andorra?

 

Com a tot al Pirineu en general, la millor època es a la primavera, els canvis de temperatura entre nit i dia son molts forts i el mantell nival te tendència a estabilitzar-se. Les altes temperatures del dia fan que la neu es transforma en aigua,durant la nit, aquesta aigua gela i ens trobem al mati amb un mantell molt cohesionat. Haurem de vigilar per la tarda, quant el mantell es torna a carregar amb aigua i la cohesió es desfà que no hi hagi una allau de neu humeda.

En ple hivern, també podrem trobar bones condicions amb neu pols, haurem d'estar molt atents en quant al risc d'allau per plaques de vent o sobrecarregues de neu. L'elecció de la ruta per un guia local i el coneixement local del mantell nival es primordial en aquesta època.

 

Quants clients es poden apuntar a les sortides?

 

De forma general, per seguretat i qualitat de servei, acceptarem un màxim de 6 clients per guia. Aquest numero pot variar segons el tipus de sortida i l'experiència dels esquiadors.

 

Per més informació, tarifes, reserves, etc :