Copyright © 2011 Natura i Aventura, All Rights Reserved

inici > index trekking > trekking a la Provença  

 

Trekking a la Provença

Gran canyó del Verdon i Calanques

 

Us invitem a caminar per la Provença, una regió del Sud-Est de França, entre els Alps i la costa mediterrani.  Molt coneguda pels seus paisatges i poblats, la Provença oculta molts Parcs Naturals que es presten perfectament al trekking.

En el Luberon, descobrirem els típics poblats provençals i els seus aromàtics camps de lavanda. També, enmig de xemeneies de fades, ens passejarem pel Colorado provençal, un antiga cantera que servia per extraure el ocre i fer la tinta.

En el Parc Natural del Verdon, remuntarem el Gran Canyó per la famosa i impressionant senda Martel.

Per últim anirem a les Calanques, un dels litorals més bonic de les costes del mediterrani. Aquest costa escarpada amb les seves agulles de calcari blanc i  cales d’aigües turqueses no té res a envejar a les illes gregues. Ens allotjarem al bonic port de Cassis.

 

 

El bonic port de Cassis, a les Calanques

 

PROGRAMA:

D1 Dissabte 23 de març del 2013

Punt de trobada a l’estació de tren de Figueres a les 11h00. Viatge amb furgoneta cap a la Provença. Visita del poble de Bonnieux. Ens instal·lem a l’alberg A Buoux.

 

D2 Diumenge 24 de març del 2013

Sortim a peu des de l’alberg. Remuntem la vall de l’Aiguebrun, passem pel bonic poble de Sivergue i pugem al cim de la “Mourre Negre”, el cim més alt del Luberon. Tornem a dormir a l’alberg de Buoux.

Desnivell: +1000m, -1000m ; 21Km de distància

 

D3 Dilluns 25 de març del 2013

Anirem a caminar per la estranya zona del “Colorado provençal” enmig de les xemeneis de fades. Per la tarda, de camí cap a les gorges del Verdon, pararem a visitar Moustier, un dels pobles més bonics de França. Pujarem les 262 escales que ens porten a la capella de Notre Dame de Beauvoir. Anirem a dormir al refugi de la Maline, just per sobre del gran canyó del Verdon!

Desnivell: +500m, -500m, 13Km de distancia

 

D4 Dimarts 26 de març del 2013

Caminarem per la famosa senda Martel. Aquest camí, fet per l’home, va remuntant les gorges passant per túnels i escales, una manera increïble de descobrir el gran canyó del Verdon! Dormim en el mateix refugi.

Desnivell: +400m, -200m, 15Km de distància

  

D5 Dimecres 27 de març del 2013

Caminarem per la senda dels pescadors que ens permetrà descobrir la part final de les gorges que dona al immens llac de Sainte-Croix. Per la tarda ens traslladem a Cassis. Visita de Cassis. Dormim a l’alberg a Cassis.

Desnivell: +250m, -250m, 6Km de distancia

 

 

D6 Dijous 28 de març del 2013

Comencem la travessa de les Calanques a partir de Callelongue, a prop de Marsella. Caminem per la costa seguint el GR 98 fins a Luminy, passant per les boniques cales de Sormiou i Morgiou.

Dormim a l’alberg a Cassis.

Desnivell: +1150m, -1050, 16Km de distancia

 

D7 Divendres 29 de març del 2013

Segon dia de travessa de les Calanques. Sortim de Luminy i agafarem un camí que ens farà passar per sota de la pared de “la grande Candelle”. Desprès tornarem a seguir el GR 98 passant per sobre de les pareds de “Devenson”. Baixarem a l'increïble cala d’En Vau per continuar costejant fins al nostre alberg

Les gorges del Verdon, vistes des del "Point Sublime"

 a Cassis. Dormim a l’alberg a Cassis.

Desnivell: +1100m, -1200, 16Km de distancia

 

D8 Dissabte 30 de març del 2013

Viatge de tornada amb furgoneta fins a Figueres

 

DATA:  del 23 al 30 de març del 2013. Consultar-nos per altres dates!

NIVELL: entre moderat i exigent , aproximadament 7 a 8 hores caminant per dia, amb un màxim de 1150 m de desnivell positiu.

EL GRUP:  De 4 a 8 persones.

EL GUIA:  Patrick Périssé, guia acompanyant en Andorra (UIMLA)

ALLOTJAMENTS: en albergs i refugi guardat.

TARIFES : 599€/persona, inclou la prestació del guia i la mitja -pensió.

 

MÉS INFORMACIÓ:

 

Les Calanques entre Marsella i Cassis