Copyright © 2011 Natura i Aventura, All Rights Reserved

inici > index trekking >Neouvielle   

 

Cim del Neouvielle 3091 mtrs

Circuit de 4 dies pel Pirineu francès

 

Us hem preparat una sortida de 5 dies per descobrir la magnífica reserva natural del Neouvielle, en el Pirineu francès.

El famós cim del Neouvielle es troba al mig d'una de les zones més emblemàtiques del Pirineu. Hi trobem una multitud de llacs, boscos de pi negre i circs glaciars de roca granítica. Durant la sortida, pujarem a més de 3000 metros i també realitzarem un recorregut de refugi en refugi que ens permetrà descobrir aquesta reserva natural.

 

 

 

PROGRAMA:

Dia 1: punt de trobada a Puigcerda a les 10h00. Trajecte en furgoneta fins al llac d'Oredon. Passejada per la bonica zona de les Laquettes fins al llac d'Aubert. Baixem pel mateix camí. Dormim al refugi d'Oredon, al costat del llac.

Distancia: 8Km

Desnivell: +400 m
Horari: 2H30

 

Dia 2: pugem amb la furgoneta fins al llac d'Aubert, d'aquí comencem a caminar cap al Cim del Neouvielle. Passem pel la breche de Chaussenque i ens enfilem per l'antic glaciar del Neouvielle. D'aqui dalt, tenim un panorama de tres mils impresionant: el Vignemale, Pic Long, Pic de la Munia, Brecha de Roland, el Taillon, etc. Baixem pel mateix camí. Dormim al refugi d'Oredon.

Distancia: 11Km

Desnivell: +950m ; -950m
Horari: 7 hores

 

Dia 3: sortida des del llac d'Aubert en direcció al col d'Aubert. Sortim dels camins marcats per anar a descobrir els raconets de la reserva passant per una multitud de llacs. Aprofitarem per pujar al Pic de Gourguet i tenir una altre punt de vista del Neouvielle. Dormim al refugi de Bastan.

 

Distancia: 15Km

Desnivell: +850m ; -800m

Horari: 7 hores

 

Dia 4: del refugi de Bastan, baixem en direcció al llac de l'Oule. D'aqui anirem a fer el petit pero bonic cim de Mountpelat i admirar tota la volta que haurem fet durnat aquests dies. Baixada fins al llac d'Aumar. Dormim al refugi de l'Oredon.

 

Distancia: 18Km

Desnivell: +700 m ; -750m
Horari: 7 hores

 

Dia 5: petita excursió per anar a veure el llac de Cap Long i viatge de tornada.

 

Distancia: 11Km

Desnivell: +300 m; -300m
Horari: 3 hores

 

DATA:  del 7 al 11 d'agost del 2012. Consultar-nos per altres dates!

NIVELL: entre moderat i exigent , aproximadament 7 hr caminant per dia, amb un màxim de 950 m de desnivell positiu.

EL GRUP:  De 5 a 8 persones.

EL GUIA:  Patrick Périssé, guia acompanyant en Andorra (UIMLA)

ALLOTJAMENTS: en refugis guardats.

TARIFES : 428€/persona, inclou la prestació del guia i la mitja -pensió en refugi. Transport gratuït de Puigcerdà fins al punt d'inici.

 

MÉS INFORMACIÓ: