Copyright © 2011 Natura i Aventura, All Rights Reserved

inici > index trekking > 4 cims i 4 refugis   

 

4 cims i 4 refugis

Circuit de 5 dies pel Pirineu francès

 

Us presentem un circuit en una muntanya salvatge i preservada.

La volta uneix 4 refugis francesos i ens permet recórrer uns espais protegits: "la reserva nacional d'Orlu", el "Site Classé de les Bolloses" i el " Site Classé de Camporells". Els paisatges hi són d'una gran bellesa i fàcilment tindrem l'oportunitat de veure grans mamífers com muflons, isards, marmotes, voltors i trencalossos.

A més a més, el recorregut ens permetra pujar al cims més alts i més emblemàtics de la zona, el Puig Peric i el famòs Carlit amb els seus 2921m.

Als llacs d'alta muntanya caracteritzen aquesta volta. A cada etapa tindrem la sort d'observar estanys de tamany diferents, des del conjunt de petits llacs als Camporells fins al grans llacs de Lanós i Bolloses.

 

 

 

 

PROGRAMA:

Dia 1: punt de trobada a Porté-Puymorens a les 13h00. Trànsfert amb mini bus fins a l'Hospitalet. D'aquí pugem caminant al refugi de les Besines passant prèviament pel llac del mateix nom. Els més atrevits s'hi banyaran!

Distancia: 9Km

Desnivell: +600 m
Horari: 3 hores

 

Dia 2: començarem pujant al coll de Coma d'Anyell, vistes sobre el enorme llac del Lanós. Baixem a prop del llac i pugem al cim del Puig de la Grava 2671m. Tindrem bones vistes sobre els 3 altres cims que farem durant el recorregut. Dormim al refugi d'En Beys a prop del seu estany.

Distancia: 17Km

Desnivell: +850m ; -1000m
Horari: 7 hores

 

Dia 3: sortida des del refugi d'en Beys i ascensió de la Portella Gran. Ens trobem en la reserva nacional d'Orlu, i de bon matí, tindrem la seguretat de poder observar els nombrosos isards d'aquesta reserva. Pujarem al cim del Puig de la Portella Gran 2765m. Baixem cap al refugi de Camporells passant per una multitud de llacs, ambient canadenc!

Distancia: 14Km

Desnivell: +900m ; -550m

La vall de la Grava

Horari: 7 hores

 

Dia 4: pugem al cim del Puig Peric, molt bones vistes sobre el Capcir i en particular sobre el llac de les Bolloses. Baixem i borregem aquest magnífic llac en el qual segurament ens banyarem! Dormim al refugi de les Bolloses.

Distancia: 13Km

Desnivell: +650 m ; -850m
Horari: 6 hores

 

Dia 5: és el gran dia, l'ascensió del famòs Carlit, 2921m!!! Hi pujarem passant pel peculiar lloc anomenat "desert i llacs del Carlit", un indret magnífic. Una vegada arribats al majestuós cim, agafarem el temps per observar l'integralitat del recorregut que haurem fet durant aquests dies. Farem la baixada per la banda del llac Lanós fins a Porte-Puymorens.

Distancia: 22Km

Desnivell: +1000 m
Horari: 9 hores

 

DATA:  del 7 al 11 d'agost del 2012. Consultar-nos per altres dates!

NIVELL: entre moderat i exigent , aproximadament 7 hr caminant per dia, amb un màxim de 1000 m de desnivell positiu.

EL GRUP:  De 5 a 10 persones.

EL GUIA:  Patrick Périssé, guia acompanyant en Andorra (UIMLA)

ALLOTJAMENTS: en refugis guardats.

TARIFES : 378€/persona, inclou la prestació del guia i la mitja -pensió en refugi

 

MÉS INFORMACIÓ:

 

 

El llac de les Bolloses